martedì 12 febbraio 2013

Chocolate syrup




The recipe of today is very simple but at the same time very tempting and delicious: the chocolate syrup. Instead of  buying the industrial one, why don't you prepare it on your own? It's very easy and fast! 

Ingredients: 
300 g sugar 
200 g water 
100 g cocoa powder 
1 teaspoon lemon juice 
1 pinch of salt 

Method: 
Put all the ingredients in a small spot and mix until it becomes smooth. Warm up gently the mixing over low fire, stirring, until it boils. Remove from heat and allow to cool.Now the syrup it's ready to be used in any recipe you want. You can garnish cakes, mokaccinos, fruits, ice creams... Just let your immagination run wild!



La ricetta di oggi è molto semplice ma allo stesso tempo molto deliziosa e invitante: lo sciroppo al cioccolato. Invece di acquistare la versione industriale, perchè non prepararla da soli? è molto facile e veloce! 

Ingredienti:
300 g di zucchero 
200 g di acqua 
100 g di polvere di cacao amaro
un cucno di succo di limone
un pizzico di sale

Procedimento: 
Mettere tutti gli ingredienti in un pentolino e mescolare fino a ottenere un composto liscio. Cuocere a fuoco lento portando il composto a ebollizione. Togliere dal fuoco. Adesso lo sciroppo è pronto da usare nel modo che preferite. Potere guarnire dolci, mocaccini, frutta, gelati...Usate semplicemente la vostra fantasia!




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